Το σχολείο μας βρίσκεται στην οδό Βλάσση 22, στην περιοχή Γεφύρια, στο Άργος. Είναι 12/θέσιο και το μεγαλύτερο σε μαθητές σχολείο της πόλης με περίπου 270 μαθητές για τη χρονιά 2013 - 2014. Αποτελείται από το παλαιό και το νέο διδακτήριο. Διαθέτει, εκτός από τις 12 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήριο ΤΠΕ, κλειστό γυμναστήριο και αίθουσα εκδηλώσεων. Το εργαστήριο ΤΠΕ μεταφέρθηκε από μικρότερη αίθουσα που ήταν σε νέα μεγαλύτερη τη σχολική χρονιά 2013 - 2014.

Λίγα λόγια για την ιστορία του σχολείου

To 4o Δημοτικό Σχολείο Άργους ιδρύθηκε το 1929. Λειτούργησε για πρώτη φορά την 16η Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους ως 5/θέσιο και στεγάστηκε στα ιδιωτικά οικήματα της κας Ευαγγελίας Φωτοπούλου και του κ. Θεόδωρου Τσεκούρα επί των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Παναγή Τσαλδάρη (σημερινή Πειραιώς).

Το έτος 1931 κτίσθηκε το σημερινό παλιό διδακτήριο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άργους στη θέση Γεφύρια με κρατική χορηγία, επί εποχής υπουργού Παιδείας Γεωργίου Παπανδρέου και συγχρηματοδότηση του Δήμου Άργους.

Το έτος 1992 άρχισαν οι εργασίες κατασκευής του σημερινού νέου διδακτηρίου. Ολοκληρώθηκαν τον Απρίλιο του 1995 και παραδόθηκε προς χρήση των διδακτικών αναγκών των μαθητών.

Σήμερα λειτουργεί ως 12/θέσιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο και από το 2009 με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ). Οι μαθητές διδάσκονται από καθηγητές ειδικοτήτων επιπλέον μαθήματα όπως ΤΠΕ, Εικαστικά, Θεατρική Αγωγή, Φυσική Αγωγή, Μουσική και Ξένες γλώσσες. Σχολούν όλοι οι μαθητές στις 14.00 ενώ όσοι παρακολουθούν το ολοήμερο τμήμα στις 16.15.